Så är din katt enligt stjärnorna – läs din katts horoskop

25 okt, 2024
AvRedaktionen ELLE
Visste du att din katts personlighet och beteende kan påverkas av stjärntecken? Liksom hos oss människor kan astrologin säga en hel del om våra fyrbenta vänners unika karaktärsdrag. Är din katt en äventyrlig Vädur, en kärleksfull Kräfta eller kanske en harmonisk Vågen? ELLE ger dig en guide till din katts horoskop!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Visit #2 – Engla LöfBrand logo
ELLE Visit #2 – Engla Löf

Astrologi har länge fascinerat människor, men visste du att även våra fyrbenta vänner kan påverkas av stjärnorna? Ja, enligt vissa astrologer kan din katts födelsedatum avslöja mycket om dess personlighet och hur den förhåller sig till dig och sin omgivning. ELLE guidar dig till hur din katt beter sig – enligt stjärnorna.

Väduren (21 mars – 19 april)

Katter födda under Vädurens tecken är energiska, självständiga och ibland lite otåliga. Dessa katter gillar att vara först med allt – oavsett om det är att jaga en boll, fånga en mus eller få uppmärksamhet från dig. De kan vara våghalsiga och äventyrliga, och de njuter av att utforska varje hörn i ditt hem (och grannskapet om de får chansen).
Tips: Ge din Vädur-katt leksaker som stimulerar deras jaktinstinkt och håll dem aktiva med spännande lekar.

Annons

Oxen (20 april – 20 maj)

Katter födda i Oxens stjärntecken är lugna, lojala och ibland lite lata. De älskar bekvämlighet och uppskattar rutiner. En Oxe-katt är den typ som ligger utsträckt i solen hela dagen och bara rör sig när det är dags för mat. De är ofta mycket kärleksfulla och knyter gärna ett starkt band till sina ägare.
Tips: Skäm bort din Oxe-katt med mjuka sovplatser och härliga godsaker. De älskar allt som känns lyxigt.

Tvillingarna (21 maj – 20 juni)

En Tvilling-katt är livlig, lekfull och älskar variation. Dessa katter är kända för att vara sociala och kan ibland verka ha två olika sidor – ibland är de fulla av energi och vill leka, och ibland är de tysta och reflekterande. De är också väldigt nyfikna och kan spendera timmar med att utforska nya saker.
Tips: Håll din Tvilling-katt stimulerad genom att introducera nya leksaker och aktiviteter med jämna mellanrum.

Kräftan (21 juni – 22 juli)

Katter i Kräftans tecken är känsliga och kärleksfulla. De skapar starka emotionella band med sina ägare och är ofta de som följer dig från rum till rum. De gillar trygghet och kan vara något reserverade gentemot främlingar, men när de väl litar på någon är de väldigt tillgivna.
Tips: Ge din Kräft-katt en trygg och säker miljö och mycket kärlek. De mår bäst när de känner sig bekräftade och skyddade.

Annons

Lejonet (23 juli – 22 augusti)

Lejon-katter älskar att vara i centrum – och de njuter av att få uppmärksamhet. De är stolta, självständiga och ofta väldigt självsäkra. De kan till och med kräva uppmärksamhet på ett sätt som gör det svårt att säga nej. De älskar att bli bortskämda och beundrade – en katt som är svår att missa.
Tips: Din Lejon-katt älskar extra omvårdnad, så investera i borstar, en lyxig säng och emellanåt en bekräftande godis som visar att du verkligen ser katten!

Jungfrun (23 augusti – 22 september)

Jungfru-katter är noggranna och metodiska. De kan vara väldigt pedantiska med sin rengöring och gillar att hålla sin omgivning organiserad (ja, på ett kattsätt såklart). De är lugna och föredrar en strukturerad vardag och älskar att iaktta världen runt omkring sig.
Tips: Se till att din Jungfru-katt har en ren och ordnad miljö och gärna en liten utkiksplats där katten får uppsyn över allt i hemmet.

Annons

Vågen (23 september – 22 oktober)

Vågen-katter älskar harmoni och balans. De är sociala och kommer bra överens med både människor och andra djur. De ogillar konflikter och föredrar en lugn och fridfull atmosfär. Katter födda i Vågens tecken älskar det vackra i livet och uppskattar en trygg miljö.
Tips: Skapa en harmonisk miljö för din Vågen-katt med vackra och bekväma sovplatser och se till att de får mycket uppmärksamhet.

Skorpionen (23 oktober – 21 november)

Skorpion-katter är intensiva och passionerade. De har ofta en stark och mystisk personlighet, och de kan vara mycket bestämda när de vill ha något. Dessa katter är lojala och kan ha ett djupt band till sin ägare, men de är också mycket oberoende och har inga problem att ge sig iväg på egna äventyr!
Tips: Respektera din Skorpion-katts behov av ensamhet men visa dem också att du finns där när de behöver dig.

Skytten (22 november – 21 december)

Skytt-katter är äventyrliga och fulla av energi. De älskar att utforska och kan ibland verka lite rastlösa om de hålls inomhus för länge. De har en glad och optimistisk natur och älskar att leka, upptäcka nya saker och vara utomhus.
Tips: Om din Skytt-katt har möjlighet, låt dem utforska världen utanför hemmet. Annars – ge dem också gott om plats att röra sig och leka inomhus.

Annons

Stenbocken (22 december – 19 januari)

Stenbocks-katter är disciplinerade och ansvarstagande. De tar sitt revir på allvar och har ofta en känsla för ordning. Dessa katter är mycket målmedvetna och envisa, och när de sätter sig ett mål – som att få din uppmärksamhet eller en speciell plats att sova på – kommer de inte att ge upp förrän de har fått det de vill.
Tips: Respektera din Stenbocks-katts behov av struktur och skapa rutiner som gör dem nöjda och trygga.

Vattumannen (20 januari – 18 februari)

Vattumannen-katter är excentriska och intelligenta. De älskar att göra saker på sitt eget sätt och kan ibland vara lite svåra att förstå. Dessa katter är oberoende och gillar att utforska nya idéer och sätt att göra saker på. De är också mycket sociala och kan njuta av att interagera med både människor och andra djur.
Tips: Ge din Vattumannen-katt utrymme att uttrycka sin unika personlighet och se till att de har tillgång till mentala utmaningar.

Fiskarna (19 februari – 20 mars)

Fisk-katter är drömska och intuitiva. De är ofta mycket känsliga för sina ägares känslor och kan verka ha en nästan mystisk förmåga att förstå när du behöver tröst eller sällskap. Dessa katter älskar lugna och fridfulla miljöer och kan ibland verka lite förlorade i sina egna tankar.
Tips: Skapa en lugn och avslappnad atmosfär för din Fisk-katt och ge dem gott om kärlek och omtanke.

Emilia Rehnberg, The Substance och traumadumping i LiB-ansökanBrand logo
Emilia Rehnberg, The Substance och traumadumping i LiB-ansökan
Annons